Fluffig ljus tårtbotten

4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver
2tsk Vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda resten av ingredienserna i en skål,
och sikta ner i äggblandningen. Vispa
försiktigt ihop det till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad form.

Grädda i mitten av ugnen på 170grader ca 40-45 min,
(tiden varierar från ugn till ugn, du får prova dig fram)

Den här satsen är ganska lagom till en form på 24 cm.
1½ sats passar jättebra i en form på 26 cm,
och räcker till ca 15-18 pers.

 

Chokladbotten

4 ägg
600g socker
600g vetemjöl
50g kakao
2tsk bakpulver
2tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
150g margarin
100g blockchoklad
6dl mjölk

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält margarin, och blockchoklad på svag
värme, blanda i mjölken. Blanda ihop de torra
ingredienserna, och sikta ner i äggblandningen,
häll sedan i chokladblandningen. Vispa försiktigt
ihop smeten, och häll i en smord och bröad form.
Obs!!! Detta är en stor sats!

Grädda i mitten av ugnen på 170grader
ca 1 timme och 15 minuter.